News

Posts Tagged ‘High Line’

The Whitney to Honor Alexander von Furstenberg

Monday, April 26th, 2010
Alex von Furstenberg

Alex von Furstenberg accepts the 2010 American Art Award

The Whitney Museum will pay tribute Alexander von Furstenberg and The Diller – von Furstenberg Family Foundation for their “sustained commitment to the artistic and cultural heritage of the arts in America” at the Museum’s 19th annual gala dinner on May 6th.

The gala signifies the inaugural event at The Whitney’s future downtown site at Gansevoort and Washington Streets in Manhattan’s Meatpacking District.  Alex von Furstenberg will be presented with the American Art Award, which will be accompanied by the unveiling of a large-scale collaborative commission from American artists Wade Guyton and Kelley Walker.  The first of three installations in an exhibition collectively titled “Whitney on Site: New Commissions Downtown,” Guyton/Kelley’s work can be viewed publically from the High Line from May 8th through June 23rd; subsequent six-week installations by Tauba Auerbach and Barbara Kruger will follow.

_______

For more coverage of the May 6th event, please click on the links below:

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703674704575234430135310668.html?mod=WSJ_article_RecentColumns

http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2010/05/06/whitney-supporters-try-out-a-new-locale/

Naming a Special Feature

Monday, October 5th, 2009

On Friday, new signs were installed to mark the naming of one of the High Line’s most beloved features, The Diller – von Furstenberg Sundeck. A generous gift from The Diller – von Furstenberg Family Foundation made this feature possible, and it’s quickly become an extremely popular gathering spot, especially on sunny days and at sunset.

Members of the Diller – von Furstenberg family, including Barry Diller, Diane von Furstenberg, Alexander von Furstenberg, and Tatiana von Furstenberg, have long been supporters of the High Line. Visiting from Los Angeles with his children a few weeks ago, Board member Alex von Furstenberg remarked how great it was to see people actually using the space, after so many years of planning. We thank The Diller – von Furstenberg Family Foundation for their generous support of this feature.